Atenție! Autorizațiile de securitate la incendiu, obligatorii de la 1 octombrie

Distribuie articolul

Autorizațiile de securitate la incendiu au devenit obligatorii începând cu 1 octombrie 2017, fără a se mai aplica termenul de grație acordat pentru intrarea în legalitate a construcțiilor puse în funcțiune în lipsă respectivei autorizații.

IGSU: nerespectarea prevederilor legale atrage amenzi de până la 50.000 lei

De la 1 octombrie 2017, beneficiarii sau proprietarii construcțiilor care au obligația obținerii acestui act administrativ sunt pasibili de sancționare contravențională, pentru nedeținerea acestuia, potrivit HG 571/2016.

În primele opt luni ale anului 2017, s-au depus eforturi susținute pentru soluționarea celor 22.969 solicitări în vederea emiterii avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu.

În urma verificării documentațiilor tehnice și a lucrărilor din teren, la nivel național au fost emise 3.643 avize de securitate la incendiu și 2.086 autorizații de securitate la incendiu.

De asemenea, în perioada 01 ianuarie-31 august a.c., inspectorii de prevenire au derulat 27.717 acțiuni de îndrumare și control, pe timpul cărora au aplicat 9.520 amenzi în cuantum de 12,2 milioane lei„, se arată în comunicatul IGSU.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență-IGSU informează că în 2016 au fost înregistrate, la nivel național, 27.804 incendii (în medie 76 pe zi), cele mai multe dintre acestea fiind produse în regiunea București-Ilfov și în județele Constanța, Teleorman, Dolj și Olt.

De reținut este faptul că riscul de incendiu este cuprins într-o asigurare facultativă a locuinței, pe care românii ar trebui să o aibă în vedere pe lângă încheierea unei polițe obligatorii PAD (care acoperă doar riscurile catastrofale-inundații, cutremur, alunecări de teren).

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *